3 Aralık 2010 Dünya Engelliler Günü

3 Aralık 2010 Dünya Engelliler günü kapsamında Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitim Kulübünün birlikte düzenlemiş olduğu “Otizm Semineri” 3 Aralık 2010 günü Fakültemizde gerçekleştirilmiştir. Seminer, Tohum Otizm Vakfı tarafından, Starbucks sponsorluğunda düzenlenmiştir.

Otizm, özel eğitim ihtiyacı olan gruplar arasında yer alan, ülkemizde de giderek artan bir ilgi ve merakla takip edilen bir durumdur. Prof. Dr. Gönül Kırcaali-İftar tarafından gerçekleştirilen bu seminerde yer alan başlıca konular şunlardır:

1. Otizmin ortaya çıkışı

2. Örgütlenme ve bilimselleşme

3. Tanı ve sınıflama

4. Günümüzdeki durum

5. Otizmin erken belirtileri

6. Otizme yönelik müdahale yöntemleri

7. Yeterli bilimsel dayanağa sahip olan-olmayan yöntemler

8. Tohum Otizm Vakfı

9. Türkiye'deki durum ve gereksinimler

Seminer sonrasında aynı salonda saat 14.00’da Black adlı film, tüm katılımcılar, öğrenciler ve davetliler tarafından izlenmiştir. Filmde görme ve işitme engelli Hintli bir kızın gerçek hayat hikâyesi anlatılmaktadır.